zondag 24 juni 2012

Italiaans brood (glutenvrij, zuivelvrij, eivrij)

Het regende. Nogal lang. En dus speelden we binnen. De meiden hadden wel zin om te bakken. Bananenbrood voor papa, Italiaans brood voor de dames en tot slot nog muffins. Dat pas allemaal precies in de oven.
Eerst maakte ik bananenbrood, er werd goed geholpen!
Als dat klaar is, kan de oven voorverwarmen. Daarna maakte ik een broodmix van boekweit, gierst, wat havervlokken en tapiocameel. Erin gaat een lepel zout, suiker, fiber husk, een zakje gist en een schep bakpoeder.
Om het Italiaans te maken een eetlepel Italiaanse kruiden, olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes en een scheut olijfolie. Tenslotte evenveel water als meel, in dit geval 500 ml.
Als dat goed is gemengd, is de oven mooi op temperatuur. De twee kleine cake blikken kunnen goed samen op het rooster staan.
Daarna beginnen aan het deeg voor de muffins. Beetje geƫxperimenteerd, het recept volgt.
De muffin tin past na een half uur precies onder het rooster en ze kunnen nog een beetje rijzen ook!
Na een uur is het brood klaar, dat halen we eruit. De muffins kunnen nog 5 minuutjes alleen nabakken om bruin te worden.
Het brood was goed gerezen en heerlijk zacht en luchtig. Goed gelukt! Benieuwd hoe de meiden er morgen van smullen ;)


1 opmerking:

  1. Klinkt lekker! Bakte je alleen voor man en kinders of kan je het brood zelf ook meenemen morgen?

    BeantwoordenVerwijderen